Dobrovoľníci pomáhali zveľaďovať Vysoké Tatry

19.06.2012 Poprad

Vysoké Tatry 19. júna (TASR) – Zamestnanci z firiem z celého Slovenska podali pomocnú ruku pri zveľaďovaní Vysokých Tatier. Prostredníctvom najväčšieho firemného dobrovoľníckeho projektu v strednej Európe NAŠE MESTO, prišli do Tatier dobrovoľníci a zapojili sa do aktivít venovaných skrášleniu slovenských veľhôr.

"Pre dobrovoľníkov sme pripravili tri cieľové aktivity. Prvá skupina pomáhala pri terénnych úpravách a oprave pamätníka Mathiasa Loysha, zakladateľa osady Tatranské Matliare. Druhá skupina odstránila haluzinu na trase z Hrebienka na Sliezsky dom a ostatní dobrovoľníci pomáhali pri výsadbe limbového hájika v Tatranskej Lomnici," vymenúva riaditeľ Tatranského okrášľovacieho spolku Patrik Kolesár.

Vo Vysokých Tatrách pomáhalo celkom 13 dobrovoľníkov. Projekt NAŠE MESTO zastrešuje Nadácia PONTIS, ktorá spája dobrovoľníkov z celého Slovenska. "Šľachetné na celom projekte je to, že zamestnávatelia preplatili dobrovoľníkom celý čas ich brigády tak, ako keby boli v práci," vysvetlil Kolesár. Dohromady sa do aktivít projektu NAŠE MESTO v dňoch 15. a 16. júna zapojilo na celom Slovensku 5000 dobrovoľníkov z 80 firiem a organizácií, nechýbali ani dobrovoľníci z radov verejnosti.
 

Vyberte región